Etablering av miljøgruppe

Styret har vedtatt etableringen av en miljøgruppe som skal se på alle aspekter av klubbens drift med fokus på miljø og fotavtrykket vi etterlater oss. Vi ønsker å tilpasse driften av klubben og anlegget vårt for å imøtekomme dagens krav og forventninger som medlemmer og øvrige interessent-grupper har til oss.

På sikt er det en målsetning at klubben skal sertifiseres som Miljøfyrtårn.

Vi ønsker å bruke vår påvirkningskraft til å spre kunnskap og entusiasme om miljø til våre medlemmer og deres foresatte.

Noen av områdene som styret ønsker at gruppen ser nærmere på;

• Avfallshåndtering. Klubbdrift, kampavvikling og arrangementer.
  • Optimalisere parkeringsmulighetene slik at flest mulig velger miljøvennlige alternativer.
  • Etablere rutiner for lost&found.
  • Arrangere miljødag. Bytte av brukt fotballtøy og utstyr, samt søppelplukking for klubbens aktive i nærmiljøet til Skogen Fotballpark.
  • Utarbeide retningslinjer for merking av tøy for å sikre størst mulig grad av gjenbruk.
  • Ytterligere tiltak for å redusere granulatsvinn.
  • Holdningsskapende arbeid. Informasjon på foreldremøter og øvrige fora klubbens medlemmer er engasjert i.

Listen er på ingen måte utfyllende og gruppen står fritt til å inkludere andre, nye områder eller jobbe med andre miljø-prosjekter på vegne av klubben.

I denne anledning ønsker vi å komme i kontakt med foresatte eller andre som ønsker å bidra i dette viktige arbeidet.

Ta kontakt med styreleder på leder@follesefk.no for å melde din interesse.